Techniek moet alle kinderen bereiken

Techniek voor alle kinderen!

image-3666557 3049947

Er is een enorme aantocht op komst van een tekort aan technisch personeel.

Vacatures blijven openstaan, en dit kan i dalende trend worden vastgesteld. Meer en meer studenten starten na de middelbare school met een academische opleiding. De technische opleidingen zien het aantal leerlingen zienderogen per jaar afnemen.Loodgieters, elektriciens, dakwerkers, … zijn met uitsterven bedreigd.

Het warm maken voor technische beroepen is een initiatief dat reeds in de Lagere school aan het opkomen is. Het is belangrijk dat elk kind met verschillende technische beroepen in contact kan komen. Door workshops te organiseren op kinderenmaat, geven we elk kind de kans zijn voorkeuren te ontwikkelen.

Mooi initiatief vind ik persoonlijk! Het kan alleen voordelen met zich meebrengen, en het biedt de kans om vakoverschrijdend en concreet te werken.

2 gedachtes over “Techniek moet alle kinderen bereiken

  1. Ik ben helemaal akkoord dat techniek meer plaats moet hebben in het onderwijs. Hierdoor hebben kinderen die 12 worden al een beter idee wat ze graag doen en waar ze goed in zijn. Het kan ook helpen om de status van technische opleidingen naar boven te helpen.
    Ik denk dat techniek een belangrijkere plaats moet hebben in het weekrooster en niet af en toe een workshop moet zijn.

    Like

Plaats een reactie